Yerba maté - řezané

Kód: 178/50G
7 hodnocení
od 29 Kč

Zvolte variantu

Příznivé účinky:

  • Vylučování vody z organismu
  • Zaměřuje se hlavní příčiny celulitidy
  • Osvěžení těla
  • Potlačení tělesné a duševní únavy
  • Kontrola tělesné hmotnosti (metabolismus lipidů, hubnutí)
  • Antioxidant
  • Normální činnost kardiovaskulárního systému
  • Paměť

Návrh bez názvu (87)

Detailní informace

Dárek zdarma
Dárek zdarma
Ke každé objednávce nad 500,-
Doručení zdarma
Doručení zdarma
od 1000,- do balíkovny
Odesíláme do 24 hodin
Rychlé odeslání
Vaši objednávku vyexpedujeme do 24 hodin
Velkoobchodní spolupráce
Velkoobchodní spolupráce
Stačí napsat e-mail a nastavíme Vám ještě výhodnější ceny na větší balení
Množství: 50g
Skladem (2 ks) | 178/50G
29 Kč
Množství: 100g
Skladem (3 ks) | 178/100
55 Kč

Detailní popis produktu

Cesmína paraguayská (Ilex paraguariensis) je vysoký strom z Jižní Ameriky dorůstající až 20 metrů. Má drobné světlezelené květy, ze kterých se poté stanou jasně červené peckovice. Plody jsou sice jedlé, ale mají výraznou hořkou chuť. Hlavní část stromu, kterou používáme jsou listy. Využívají se na přípravu nápoje - Maté.

Zajímavostí je, že semena cesmíny musí nejdříve projít traktem ptáků, aby mohla naklíčit, což byl u pěstitelů ze začátku velký problém, kteří si tohoto faktu všimli až po dlouhé době. 

Návrh bez názvu (85)

Maté, jak už bylo řečeno, se vyrábí z listů cesmíny. Má podobné účinky jako zelený čaj nebo káva, protože obsahuje kofein. Obsahuje přibližně 2% kofeinu, což je méně než espresso, ale více než klasický energetický nápoj. Kofein se vstřebává postupně, takže povzbuzující účinek odeznívá pomalu a nenastane takový šok jako u espressa.

Další benefitem maté je, že obsahuje také široké spektrum vitamínů. Například vitamín A, B a C a další tělu prospěšné látky. Hodí se jak na studené, tak teplé nápoje. Má sytě nahořklou chuť. V Jižní Americe se tento nápoje podává v tradiční nádobě – vydlabaná tykev - kalabasa a brčkem se zabudovaným sítkem – bombilla.

Návrh bez názvu (84)

Příprava klasické varianty:

2-3 čajové lžičky řezaného maté zalijte nejprve malým množstvím vlažné vody, jen aby lístky nasákly vodu (tím se zabrání zničení prospěšných látek při zalití horkou vodou). Poté ho zalijte horkou vodou cca 80°C a nechte louhovat. Čím déle se čaj louhuje, tím je silnější. Ideálně 3-5 minut. Po páté minutě čaj začíná více hořknout. Čaj je vícenálevový a lze ho libovolně osladit.

Příprava studené varianty:

Naplňte kalabasu ze 3/4 maté (jelikož se jedná o studenou variantu, budete potřebovat maté o něco více). Aby se vám neucpala bombilla, sklepněte maté na jednu stranu. Poté vložte bombillu na stranu, kde není maté a zalijte studenou vodou a vyčkejte až maté vodu plně vsákne. Tento proces trvá přibližně 4-5 minut. Poté dolijte studenou vodu až po horní okraj a samozřejmě můžete přidat rovnou i led. I ledová yerba je vícenálevová, takže ji můžete popíjet celý den. 

Samozřejmě si yerbu můžete dochutit a dosladit dle libosti. Fantazii se meze nekladou, takže pokud máte na zahrádce čerstvou mátu nebo jiné ovoce. Určitě neuděláte chybu.  Návrh bez názvu (88)

Nedoporučuje se dětem, těhotným a kojícím ženám.

Skladujte v suchu při teplotě do 25°C.

Výrobce: Plantona, s.r.o. - Zátiší 94/18, Cheb 350 02

Země původu mimo EU

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: