BIO Japan Matcha
Kód: 3034/50GDetailní popis produktu
Matcha je odrůda zeleného čaje, která se před sklizní zastíní. To způsobí, že lístky jsou zelenější, křehčí a také pak obsahují více aminokyselin a chlorofylu. Následně se ručně sklidí nejmladší lístky, zbaví se stonků a žilek v listu. A nakonec se rozemelou na jemný prášek. Při tomto způsobu výroby se čaj nefermentuje a díky tomu se zachovají tělu prospěšné látky jako jsou například minerály, vitamíny nebo vláknina.
Matcha obsahuje tein, který zrychluje náš metabolismus a tím napomáhá hubnutí. Navíc obsahuje velké množství antioxidantů, které díky šetrnému zpracování si uchovají původní množství. Antioxidanty chrání buňky před oxidativním stresem. Pokud nemáme dostatek antioxidantů, oxidativní stres může způsobit poškození se buněk a tkání.
Pro své povzbudivé účinky doporučujeme ranní nebo odpolední popíjení.
V Japonsku je velmi populární a používá se nejen na přípravu čaje, ale používá se při přípravě dezertů nebo v teplé kuchyni. Z matchy si můžete vytvořit také skvělou limonádu - stačí přidat citronovou šťávu a mátu. V dnešní době je také velmi oblíbený jako alternativa kávy - matcha cappuccino.
Její chuť ovšem nejvíce vynikne samostatně v podobě horkého nálevu.
Příprava nálevu: 2-3g matchy (1 vrchovatá čajová lžička) zalijeme 200ml vody o teplotě 70°C. Poté rozšleháme ideálně bambusovou metličkou do té doby, dokud se nevytvoří hustá pěna a prášek se plně nerozpustí.
Není vhodné pro děti, těhotné a kojící ženy.
Tento výrobek neobsahuje stopy alergenů.
SLOŽENÍ: 100% BIO zelený čaj
Skladujte v suchu při teplotě do 25°C.
Výrobce: Plantona, s.r.o. - Zátiší 94/18, Cheb 350 02
Země původu: Japonsko
Tento produkt pochází z certifikovaného ekologického zemědělství.
BIO produkt certifikován: CZ-BIO-001
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.