Jeřáb ptačí plod – celý
Kód: 733/100


Detailní popis produktu
Jeřáb ptačí (Sorbus aucuparia) nebo také jeřáb obecný je keř až strom vyskytující se téměř po celém území Evropy a Asie (především v mírném pásu). Dřevo se využívá v truhlářství a lze sbírat i květy, které mají také blahodárné účinky jako plody. Plody jsou tmavě oranžové až červené a chuťově jsou velmi trpké. V kuchyni se používají jako koření například ke zvěřině, do omáček nebo při přípravě vína.
Možnosti využití: odvar, šťáva, džem
Příprava odvaru: Jednu polévkovou jehlice povaříme 10 minut v uzavřené nádobě s 200-300 ml vody. Odvar necháme odstát (cca 15minut).
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.