Jalovec plod – celý černý (plod - jalovčinka)

Kód: 682/50G
4 hodnocení
od 25 Kč

Zvolte variantu

Příznivé účinky:

  •  Vylučování vody z organismu
  • Normální trávení
  • Normální činnost ledvin
  • Antioxidant
  • Normální hladina cukru v krvi
  • Přirozená obranyschopnost – odolnost
  • Metabolismus sacharidů a tuků

Detailní informace

Dárek zdarma
Dárek zdarma
Ke každé objednávce nad 500,-
Doručení zdarma
Doručení zdarma
od 1000,- do balíkovny
Odesíláme do 24 hodin
Rychlé odeslání
Vaši objednávku vyexpedujeme do 24 hodin
Velkoobchodní spolupráce
Velkoobchodní spolupráce
Stačí napsat e-mail a nastavíme Vám ještě výhodnější ceny na větší balení
Množství: 50g
Skladem (2 ks) | 682/50G
25 Kč
Množství: 100g
Skladem (1 ks) | 682/100
45 Kč
Množství: 250g
Skladem (5 ks) | 682/250
89 Kč
Množství: 500g
Skladem (5 ks) | 682/500
145 Kč

Detailní popis produktu

Jalovec obecný JUMBO (Juniperus communis) je nenáročná, světlomilná dřevina a i přesto patří mezi ohrožené druhy české flóry. Je to především tím, že ubývají přirozená místa výskytu a nadměrným sběrem jalovcových šištic (nepravých plodů). Jalovčinky jsou šišky jalovce v dužnatém obalu pouze připomínající vzhledem bobule. Mají výraznou kořenitou, lehce hořkou nasládlou chuť. Používají se především jako koření například ke zvěřině nebo marinádám. Jalovčinky se také hodí k výrobě různých druhů alkoholu (gin, borovička, víno, pivo). Jako koření se jalovčinky drtí, aby se uvolnilo jejich aroma.

Nedoporučuje se osobám, které v nedávné době měli zánět ledvin, těhotným ženám a neužívat jej dlouhodobě. 

Možnosti využití: koření, nálev, likéry, koupel

Příprava nálevu: Jednu čajovou lžičku jalovčinek zalijeme 200-300 ml vroucí vody a necháme 10-15 minut louhovat. 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: