Chlorella
Kód: 610/100Související produkty
Detailní popis produktu
Chlorella (Chlorella Pyrenoidosa) je jednobuněčná sladkovodní řasa. Přestože ji lidé začali užívat celkem nedávno (polovina 20. století), během krátké doby se stala velmi populární. V dnešní době je považována za superpotravinu a je to oblíbený doplněk stravy. Oproti ostatním řasám má velké množství chlorofylu (tvorba hemoglobinu) a velké množství vitamínů a minerálních látek. Z minerálů obsahuje například draslík, železo, vápník nebo sodík. Z vitamínů obsahuje například vitamín B12, D nebo vitamín C. Jeden z důvodů proč patří mezi superpotraviny je velký obsah bílkovin (dvojnásobný ve srovnání s luštěninami).
Navíc obsahuje velké množství antioxidantů, které díky šetrnému zpracování si uchovají původní množství. Antioxidanty chrání buňky před oxidativním stresem. Pokud nemáme dostatek antioxidantů, oxidativní stres může způsobit poškození se buněk a tkání.
Podporuje přirozenou obranyschopnost organismus a zároveň zvyšuje naši energii a vitalitu.
Je to skvělý pomocník na detoxikaci organismu a očistu jater především díky své schopnosti odvádět těžké kovy. Díky vysokému obsahu vlákniny podporuje také normální trávení. a navíc má příznivé účinky na činnost srdce a cév.
Chlorella je mletá a sušená při nízkých teplotách, aby neztratila žádnou ze svých tělu prospěšných látek. Lze ji užívat samostatně, ale výborná je i v kombinaci s vodou a citrónem, džusem nebo ji přidat do ovocných a zeleninových smoothie.
Možnosti využití: Doplněk stravy (2x denně 1 čajová lžička - přibližně 2 gramy), smoothie
Příprava nápoje: Chlorellu můžeme rozmíchat ve vodě, džusu (100-200 ml) a dochutit citrónem nebo sladidlem.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
- Energetická hodnota 373/1568 Kcal/kJ
- Tuky 7,8 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0,8 g
- Sacharidy 9,5 g - z toho cukry 1,4 g
- Vláknina 12,25 g
- Bílkoviny 60 g
- Sůl 0,17 g
SLOŽENÍ: 100% chlorella prášek
Skladujte v suchu při teplotě do 25°C.
Výrobce: Plantona, s.r.o. - zátiší 94/18, Cheb 350 02
Země původu: Čína
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.